SLOW REFLECTOR

Hét hulpmiddel voor het voeren van effectieve en verdiepende gesprekken waardoor je meer gebruik gaat maken van je ontwikkelvermogen.

De uitkomsten van de slow reflector dragen bij aan het eerder en echter signaleren van wat er bij medewerkers en teams speelt. Tegen het licht van de huidige krapte op de arbeidsmarkt en de hoge werkdruk in organisaties werkt de reflector als een ‘early warning’ hulpmiddel.

Dit leidt tot minder ziekteverzuim, minder verloop bij medewerkers, meer inzetbaarheid, effectiever en efficiënter werken en vooral meer werkgeluk. Het stimuleert samenwerking en een constructieve leercultuur

Slow reflector app

HOE WERKT DE REFLECTOR?

De slow reflector is een hr tool die je ondersteunt om gesprekken anders, meer verdiepend te voeren. Via de app vul je de reflector met de stellingen in en nodig je 1 tot 4 feedbackgevers uit. Op grond van jouw uitkomsten krijg je inzicht in de mate waarin je gebruik maakt van je ontwikkelvermogen. Naast je eigen inzichten krijg je inzichten van je feedbackgevers. Na het invullen kun je via de app de reflectie-, dialoog- en ontwikkel rapportages (pdf) downloaden, micro learnings volgen en een coach check doen.

Op basis van de ontwikkelpunten uit de reflectierapportage kun je 6 microlearnings downloaden. Dit zijn korte e-learnings waarmee je de eerste stappen zet om meer gebruik te maken van je ontwikkelvermogen. Op basis van de gesprekspunten uit de dialoog rapportage kun je met je feedbackgevers in gesprek gaan. Je leert elkaar beter kennen en hebt meer begrip voor elkaar. Het levert daarnaast mooie aanvullende inzichten op.

Het ontwikkelvermogen van jezelf en of van je team wordt in de ontwikkel rapportage uitgedrukt in een percentage. Dit geeft de mogelijkheid om te vergelijken met jezelf, met feedbackgevers, andere teamleden, de organisatie en biedt de mogelijk om meer gericht te sturen op je ontwikkeling, op je gedrag. Dit werkt stimulerend en draagt bij aan het verduurzamen van je groei.

De rapportages dragen bij om zelf met je ontwikkeling aan de slag te gaan. Het ontwikkelvermogen geeft met een percentage inzicht in de mate waarin je gebruik maakt van je ontwikkeivermogen. Indien je een vraag hebt over de betekenis van het percentage en of over de mate waarin je zelf aan de slag kunt, stel dan je vraag en wij nemen contact met je op. Deze coach check is gratis dus maak er gerust gebruik van. Email je vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WAAROM KIEZEN VOOR DE SLOW REFLECTOR?

Je krijgt meer besef en begrip voor jezelf en voor elkaar

Je krijgt gerichte ontwikkelpunten om meteen mee aan de slag te gaan

Je krijgt gerichte gesprekspunten om met elkaar in gesprek te gaan

Je bespaart tijd door veel minder rompslomp en makkelijke rapportages

Je krijgt zicht op de mate waarin je gebruik maakt van je ontwikkelvermogen

Je kunt direct aan de slag en ziet meteen effect op je gedrag

Je krijgt een state of the art slow reflector app om mee te werken

WAT IS DE SLOW REFLECTOR WEL EN NIET?

De slow reflector is geen test, scan of assessment. Het is een hulpmiddel om de uitdagingen waar je voor staat en de beweging die de organisatie maakt, met meer ontwikkelvermogen aan te pakken. Hieronder een overzicht wat de app wel en niet is.

eigenschappen slow reflector

DE SLOW REFLECTOR APP

Makkelijk, invullen in de app, rapportages via de mail.

Effectief, snel bij de kern en to the point.

Voordelig, kleine investering, veel impact.

Kwaliteit, positieve ervaringen van medewerkers en ondernemers

Duurzaam, gaat lang mee, blijft onder de aandacht.

Maatwerk, in te richten naar behoeften.

eigenschappen Slow reflector app

Eenvoud, gebruikersvriendelijk en voldoen aan de hoogste kwaliteit standaard, staat bij de slow reflector app voorop. Na ontvangst van je inlogcode nodig je feedbackgevers uit en ga je aan de slag met het beantwoorden van de stellingen. De uitkomsten geven een haarscherp, meetbaar inzicht in je ontwikkelvermogen en hoe hier via koester- ,ontwikkel, - gesprekspunten en micro learnings meer gebruik van te maken. 

 
Na afronding van het beantwoorden van de stellingen download je jouw reflectie en dialoog rapportage als basis voor het voeren van gesprekken (op basis van de verkregen en te verkrijgen inzichten). Je kiest vervolgens zelf 1 tot 3 micro learnings om zelf met je ontwikkeling aan de slag te gaan. Aanvullend ontvang vanuit de app op grond van jouw uitkomsten drie microlearnings. 
 
Een microlearning bestaat uit een introductie, een toelichting en uitleg van de stelling met het ontwikkelpunten, een verdieping om meer van binnen uit te ontwikkelen en een leerroute met leeractiviteiten.

OPTIES

Aantal Slow reflectors

Periode *

Microlearnings

BEREKEN JOUW TARIEF

Stukprijs

Prijs per jaar

Prijzen zijn exclusief 21% BTW

* Periode - extra informatie
1 jaar: 2 keer reflector invullen (nul en éénmeting)
2 jaar: 4 keer reflector invullen
3 jaar: 6 keer reflector invullen
5 jaar: 10 keer reflector invullen

REFLECTOR AANPAK

Je kunt als individu, team of organisatie op verschillende manieren met de Slow reflector aan de slag:

VIA EXTERNE BEGELEIDING

Onze partners begeleiden je bij het inzetten van de Slow reflector. Hierbij zorgen zij ervoor dat de Reflector efficiënt en effectief ingezet wordt en daarnaast wordt verankerd binnen de organisatie. 

VIA INTERNE BEGELEIDING

Medewerkers van de organisatie worden getraind om in de organisatie met de Slow reflector te werken. Hierbij zorgen zij ervoor dat de Reflector wordt ingezet en vindt er direct kennisoverdracht en borging plaats. 

ZONDER
BEGELEIDING

Medewerkers gaan na een korte introductie via een E-learning zelfstandig aan de slag met de Reflector. Waar nodig vindt ondersteuning via ons supportteam plaats. 

 

stappen Slow reflector
Slow reflector app voor (zelf)ontwikkeling

BLIJVEN ONTWIKKELEN

Door met de Reflector als hulpmiddel regelmatig aandacht te geven aan ontwikkel- en koesterpunten op persoonlijk en/of teamniveau borg je persoonlijk leiderschap in de dagelijkse praktijk. Door daarnaast het ontwikkelvermogen te meten en hierover in gesprek te blijven met hulp van de methodiek van de Slow aanspreek en relatie cyclus zorgt de Reflector voor verbinding met elkaar en waardering naar elkaar.

VRAAG EEN DEMO AAN

In de praktijk blijkt dat de werking en betekenis van de slow reflector het best ervaren wordt door de reflector zelf uit te proberen.


We nodigen je graag uit om via een verkorte demo de slow reflector uit te proberen. 

Je kunt de verkorte demo invullen  via onderstaande link. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt en nemen na het invullen graag contact met je op.

REACTIES OP DE SLOW REFLECTOR APP

“Het biedt mij mogelijkheden om meer inzicht te krijgen. En dat er meerdere manieren van communiceren zijn, die mensen dichter bij elkaar brengen. Ik vind het een hele mooie manier hoe je in één gesprek al verandering kunt zien. En hoe prettig dit ervaren wordt”.

"

“De Slow reflector is een effectief hulpmiddel voor reflectie. Het is fijn om na een bepaalde tijd, de Reflector er nogmaals bij te pakken en weer samen te komen met de ander, om te reflecteren op wat er is veranderd en welk proces je hierin hebt doorlopen. Nu wordt er beter naar elkaar geluisterd en hebben we een gezamenlijk doel voor ogen, dit is terug te merken in het contact met de cliënten. Daardoor zijn we één team en stralen we dit uit.”

"

"Wat het mij gebracht heeft is nog meer inzicht, maar vooral diepgang in het handelen van zowel mijzelf als ook van mijn collega's. Door het gesprek met m'n collega's aan te gaan a.d.h.v. de Reflector komt er nog meer ruimte vrij om de echte diepgang op te zoeken en leer je hierdoor je collega's maar ook jezelf nog beter kennen”.

"
 

Blijf op de hoogte via onze Slow nieuws update!

Adres 
Markt 8
5581 GK, Waalre

Telefoonnummer
06 - 51 87 59 36

E-mailadres
info@slowreflector.nl