Slow Talk
Find your growth
Het kaartspel om samen jouw groeipad te ontdekken!
Het kaartspel nodigt je uit om samen met groepsgenoten jouw ontwikkelvermogen verder te benutten en je talenten (weer) te ontdekken, van binnenuit, vanuit jouw gedrag. Hierbij krijg je zicht op ontwikkelpunten die direct bijdragen: snel, kort en krachtig! Je krijgt weer overzicht in het bos van persoonlijke ontwikkeling.
Doordat je het kaartspel samen met anderen speelt, leer je elkaar beter kennen en begrijpen.
Het kaartspel bestaat uit pakkende en gevoelige stellingen die het onbesprokene bespreekbaar maken. Zo kom je sneller tot de kern van wat er speelt of aan de hand is. Je gaat meer luisteren en minder oordelen. De vragen in het kaartspel dagen je uit om zelf te reflecteren en om je medespelers te laten reflecteren. Het spel eindigt met het kiezen van één ontwikkelpunt om zelf mee aan de slag te gaan.
Voor elk ontwikkelpunt is via het e-book een microlearning beschikbaar, of je kunt ervoor kiezen om met de Slow Reflector-app aan de slag te gaan
The universe is not outside of you. Look inside yourself; everything that you want, you already are
~ Rumi ~Slow Talk is een inspirerend spel
Ontworpen om samen te spelen en om op een speelse manier stil te staan bij jouw ontwikkel- en koesterpunten. Het biedt een interactieve en educatieve ervaring die je uitnodigt tot zelfreflectie en persoonlijke groei.
Slow Talk is een confronterend spel
Het is een ook een confronterend spel. Je wordt uitgedaagd en uitgenodigd om je uit te spreken over wat er echt speelt bij een stelling en wat je gedachten, gevoelens en emoties hierbij zijn. Dit kan voor medespelers (en voor jezelf) confronterend zijn en nodigt evenzeer uit tot zelfreflectie en persoonlijke aandacht.
Hoe werkt het?
Het spel begint met het benoemen van een spelleider, het verdelen van de kaarten en het kiezen van een thema. Vervolgens start het spel door het trekken van een kaart met een indicator en stelling. Aan de hand hiervan geef je als deelnemer aan in welke mate de stelling voor jou (ronde 1) of je medespeler (ronde 2) van toepassing is. Vervolgens ga je aan de hand van de methodiek van de aanspreekcirkel met elkaar in gesprek. Je trekt zoveel kaarten als nodig is om tot de keuze van ontwikkelpunten te komen.
Het spel eindigt wanneer alle deelnemers een ontwikkelpunt hebben gekozen (ronde 3). Als variant kun je ook kiezen voor een groepsontwikkelpunt. De ontwikkelpunten vormen dan tevens de start van een volgende Slow Talk-sessie. De frequentie en duur bepaal je als groep zelf! Zelfredzaamheid van de deelnemers en de groep staat hierbij voorop.
Het Slow-team wenst je mooie inzichten, veel spelplezier en een waardevolle Slow Talk toe!
Instructie video
Reacties van spelers
Zo mooi dat je met dit innovatieve kaartspel op een andere manier reflectie kunt vragen en geven. Als je het écht kunt hebben over dat wat raakt, dan kom je tot de kern. Deze vragen nodigen je daartoe uit.
Een andere manier van het functionering- of ontwikkelgesprek voeren, zo kan je het zien. Of in ieder geval een manier om input te verzamelen voor dit gesprek. Hiermee kom je tot ontwikkeldoelen die er echt toe doen.
Ook goed te gebruiken in teamsessies waar teamleden elkaar nog beter leren kennen, kunnen aanvullen en waarderend kunnen aanspreken.
Het spel verlaagt de drempel om juist die gevoelens en gedachten die lastig zijn uit te spreken en daarover samen in gesprek te gaan. De stellingen zijn prikkelend, inspirerend en vooral rakend waardoor een waardevolle uitwisseling plaatsvindt.
Het spel eindigt concreet met een ontwikkelpunt waardoor het ook praktisch en toepasbaar blijft. Ik heb het zelf toegepast als een alternatief voor het meer traditionele functionerlingsgesprek. Was ook erg fijn om te doen.
Ik heb het Slowtalk Kaartspel aangeschaft voor mijn werk. Als IT bedrijf zijn wij veelal bezig met het zoeken naar oplossingen en antwoorden die liefst altijd hetzelfde zijn. Voorspelbaarheid in alle opzichten is voor ons als bedrijf cruciaal.
Ik merkte dat hoezeer wij ook goed functioneren als bedrijf, we veel meer kunnen investeren in onze mensen. Met name op het gebied van gespreksvoering was er winst te behalen. We wilden dit graag laagdrempelig aanpakken. Geen hele ingewikkelde processen maar juist een toegankelijke en prettige manier om met elkaar in gesprek te komen. Echt met elkaar in gesprek te gaan over elkaars interesses en elkaars krachten en minder sterke eigenschappen.
Slowtalk bleek daar een zeer geschikte manier voor te hebben. De variatie in onderwerpen welke worden behandeld is meer dan voldoende. Soms ook best confronterend overigens. Zeker wanneer het gaat over je kwetsbaarheid of de manier waarop je keuzes maakt. En natuurlijk ook de mate van veiligheid die je voelt binnen het bedrijf.
Het kaartspel biedt voor ons vooral een basis om goede gesprekken te voeren, om vanuit de leidinggevende gesprekken te voeren met personeel en om elkaar simpelweg beter te leren kennen en begrijpen. Het is, met andere woorden, een waardevolle aanvulling geworden op onze toolset.
Verder is het erg prettig dat de kaarten van een mooi groot formaat zijn. Dat maakt de teksten goed leesbaar. Er is over de layout duidelijk goed nagedacht. De kleurstelling is prettig en overzichtelijk. Daarnaast zit er een duidelijke gebonden beschrijving / gebruiksaanwijzing bijgevoegd.
Slow Talk kaartspel
De eerste versie van het kaartspel, de uitgebreide versie met 10 leiderschapscategorieën, elk met 8 stellingen, is gelanceerd op 7 september j.l. Je kunt hieronder het kaartspel bestellen voor de speciale introductieprijs van € 59,95 inclusief BTW.
Ben je geïnteresseerd in toekomstige releases en andere versies van het kaartspel, of heb je zelf ideeën hierover? Laat dan hier je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte.